Moc rád bych Vás požádal o Vaše rady/zkušenosti.
Po x letech jsem se rozhodl prodat svůj MacBook Pro Mid 2014, Procesor 2,6 GHz Intel Core i5, 8 GB RAM, 128 GB a pořídit zase něco novějšího.
Nejčastěji používám MacBook na hudební programy pro živé hraní (TRAKTOR 3, REKORDBOX, Ableton Live......)
Když už, tak bych chtěl MacBook s M1 procesorem a zde přichází právě dilema. Dříve to bylo celkem jednoduché. Kdo chtěl něco profesionálnějšího např. na hraní v klubu, tak byla jasná volba MacBook Pro. Jenže za tu dobu se toho poměrně dost změnilo a rozdíly mezi MacBookem Pro a MacBookem Air již nejsou tak propastné jako dříve.
Tedy abych to zkrátil. V rámci mého rozpočtu mám v podstatě dvě níže uvedené možnosti/varianty. A jde mi o to, zda je lepší vzít Air s větší RAM nebo PRO s menší RAM. Když jsem používal svůj zmiňovaný stařičký MacBook Pro mid2014 8 GB RAM, tak se občas při používání uvedených programů větráček roztočil, tak aby to u toho Aira právě nebyl problém, když tam větráček není. Na druhou stranu je zde mnohem lepší procesor, tak to možná tak dramatické nebude.....
MacBook Pro M1, 8 GB RAM, 256 GB SSD
nebo
MacBook Air M1, 16 GB RAM, 256 GB SSD
Jasně, nejlepší varianty by byla MacBook Pro M1 verze s 16 GB RAM, ale na to není rozpočet

Děkuji za postřehy