Mapy.cz

Tato sekce je určena všem začínajícím Apple uživatelům, kteří potřebují pomoc a nejsou si jistí, do které ze sekcí jejich dotaz přesně patří. Pokud se Vám nepodařilo pomocí vyhledávání najít řešení pro Váš problém, tak neváhejte a napište svůj dotaz právě sem. Neexistují hloupé otázky, jen hloupé odpovědi.

Moderátoři: Alisczech, RadimSvidrnoch, emkei, MichalM.Mac, Streeter, Renik, zmiy, dandas

Odpovědět
Josef Josef
Příspěvky: 6
Registrován: 02 říj 2022 07:22

Mapy.cz

Příspěvek od Josef Josef » 02 říj 2022 07:33

Zdravím a mám dotaz, hledal jsem ale nic co by vyřešilo můj zádrhel jsem nenašel. Jedná se o to že když použiji Mapy.cz a nebo Google Mapy tak mi nefunguje funkce panorama. Mapy najedou v základní i letecké v pohodě ale když kliknu na panorama tak se zobrazí černá obrazovka s zúženým pruhem.
Snímek obrazovky 2022-09-28 v 16.52.59.png
, tento problém začal po poslední aktualizaci macOS 12.6. Jediné co jsem našel je mít povolené WebGL 2.0 a to mám zatržené. Děkuji za radu. Používám panorama celkem dost.

Zeggjk
Příspěvky: 750
Registrován: 15 bře 2013 11:17
Bydliště: Děčín

Re: Mapy.cz

Příspěvek od Zeggjk » 02 říj 2022 07:56

Problém by se měl týkat "jen" počítačů s grafikou Intel. Tzn. počítače s M1/M2 procesorem, nebo počítače s AMD grafikou nejsou postiženy. To vám asi moc nepomůže, ale problém už byl reportován na Apple, tak snad brzo přijde oprava. Zatím asi nezbude než používat na tyto stránky jiný prohlížeč ( Chrome, Firefox).
iPhone XS 64GB
Macbook Pro 14" 2021 M1 Pro, 512GB SSD, 16GB RAM
Mac mini 2014, Intel i5 1,4GHz, 250GB SSD, 4 GB RAM
AW Nike+ Series 4 GPS 44mm
Apple TV 4K

Josef Josef
Příspěvky: 6
Registrován: 02 říj 2022 07:22

Re: Mapy.cz

Příspěvek od Josef Josef » 02 říj 2022 08:59

Díky za odpověď. Něco takového jsem tušil. No asi mě nezbude nic jiného než nainstalovat jiný prohlížeč.

Josef Josef
Příspěvky: 6
Registrován: 02 říj 2022 07:22

Re: Mapy.cz

Příspěvek od Josef Josef » 02 říj 2022 11:07

Ještě dotaz, proč nejdou stáhnout prohlížeče, Firefox, Chrome, Opera, hází to hlášku:
Snímek obrazovky 2022-10-02 v 12.04.14.png

Zeggjk
Příspěvky: 750
Registrován: 15 bře 2013 11:17
Bydliště: Děčín

Re: Mapy.cz

Příspěvek od Zeggjk » 02 říj 2022 11:27

Nevím, to bude nějaký problém u vás
Zkuste: https://www.mozilla.org/cs/firefox/new/
Snímek obrazovky 2022-10-02 v 12.26.20.png
iPhone XS 64GB
Macbook Pro 14" 2021 M1 Pro, 512GB SSD, 16GB RAM
Mac mini 2014, Intel i5 1,4GHz, 250GB SSD, 4 GB RAM
AW Nike+ Series 4 GPS 44mm
Apple TV 4K

Josef Josef
Příspěvky: 6
Registrován: 02 říj 2022 07:22

Re: Mapy.cz

Příspěvek od Josef Josef » 02 říj 2022 11:42

Dík za ochotu ale stejně to nefunguje.

Josef Josef
Příspěvky: 6
Registrován: 02 říj 2022 07:22

Re: Mapy.cz

Příspěvek od Josef Josef » 02 říj 2022 15:06

Už jsem na to přišel proč se mi nechtějí stahovat prohlížeče. Bylo to v nastavení :Povolit stahování na webových stránkách. Měl jsem volbu zakázáno. :idea:

mrzic
Příspěvky: 461
Registrován: 30 črc 2012 10:27

Re: Mapy.cz

Příspěvek od mrzic » 02 říj 2022 15:38

Zeggjk píše:
02 říj 2022 07:56
Problém by se měl týkat "jen" počítačů s grafikou Intel. Tzn. počítače s M1/M2 procesorem, nebo počítače s AMD grafikou nejsou postiženy. To vám asi moc nepomůže, ale problém už byl reportován na Apple, tak snad brzo přijde oprava. Zatím asi nezbude než používat na tyto stránky jiný prohlížeč ( Chrome, Firefox).
No nevím, mám MacBook s Intel grafikou a panorama mi normálně funguje
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 12
iPad Pro 11 M1, iPadOS 16
iPhone 12 Pro Max, iOS 16
Apple TV4

Zeggjk
Příspěvky: 750
Registrován: 15 bře 2013 11:17
Bydliště: Děčín

Re: Mapy.cz

Příspěvek od Zeggjk » 02 říj 2022 18:15

Ach jo, prostě některé Macbooky jsou tím postiženy. Ty hodně staré, kam nejde nejnovější OS jsou OK, ty novější a úplně nové jsou taky OK, holt nějaký střed má smůlu. Mám i Mac mini z roku 2014 s aktuální poslední verzí macOS a tam mi to dělá taky.
iPhone XS 64GB
Macbook Pro 14" 2021 M1 Pro, 512GB SSD, 16GB RAM
Mac mini 2014, Intel i5 1,4GHz, 250GB SSD, 4 GB RAM
AW Nike+ Series 4 GPS 44mm
Apple TV 4K

lipon
Příspěvky: 1564
Registrován: 03 srp 2012 21:35

Re: Mapy.cz

Příspěvek od lipon » 02 říj 2022 19:19

Tak na mini 2018 není též žádný problém, Big Sur.

Zeggjk
Příspěvky: 750
Registrován: 15 bře 2013 11:17
Bydliště: Děčín

Re: Mapy.cz

Příspěvek od Zeggjk » 03 říj 2022 05:44

Kdo má poslední verzi OS tzn. macOS 12.6 a je postižen tou chybou v mapách, zkuste toto, mě to na Mac mini z r.2014 pomohlo:
Safari -> Předvolby -> Pokročilé a zde zaškrtnout zobrazení menu vývojář.
Poté v horním menu Safari Vývojář -> Experimentální funkce a zde odrolovat skoro až dolů a ODŠKRTNOUT WebGL via Metal.
iPhone XS 64GB
Macbook Pro 14" 2021 M1 Pro, 512GB SSD, 16GB RAM
Mac mini 2014, Intel i5 1,4GHz, 250GB SSD, 4 GB RAM
AW Nike+ Series 4 GPS 44mm
Apple TV 4K

Josef Josef
Příspěvky: 6
Registrován: 02 říj 2022 07:22

Re: Mapy.cz

Příspěvek od Josef Josef » 03 říj 2022 09:10

Máš pravdu, jde to, já to zkoušel s WEBGL a nešlo to, s via metal to funguje.dík

Odpovědět