Instalace

Pokud si nevíte rady s operačním systémem MacOS X, jeho nastavením nebo aplikacemi týkajícími se právě práce s počítačem, tak zde můžete vznést svůj dotaz

Moderátoři: MichalM.Mac, zmiy, dandas, AdamVyborny, yonah, Macforum_Admin, Unreed

Odpovědět
Liftedsteel

Instalace

Příspěvek od Liftedsteel » 18 srp 2023 08:38

Dobrý den skupino,

koupil jsem od švagra MacBook pro 2011 nechal odhlásil se z itunes atd. jen tam nechal svojeho uživatele tak jsem v utilitě zformátoval disk, pak jsem chtěl nainstaloval novou kopii High Sierra ale píše to že zotavovací server se nespojí (nebo něco takového) tak jsem zkoušel v terminálu ten příkaz ntpdate -u time.apple.com . Ale stále nic a když se dostanu na tu basic utilitu kde je MacOs X lion tak i při téhle instalaci to napíše že nelze stáhnout některé komponenty k instalaci. Je to první mac, který mám tak jsem se chtěl trošku seznámit s tímto prostředím.
Budu rád za každou radu.

ra3662

Re: Instalace

Příspěvek od ra3662 » 18 srp 2023 09:14

U takto starých strojů se všude doporučuje připravit si USB boot medium.
Doporučuji podívat se na https://support.apple.com/cs-cz/HT201255.
Stejnak myslím že to dopadne tak že bude potřeba někoho poprosit o zapůjčení již připraveného bootovacího média.
EDIT: nedoporučuji stahovat a připravovat na WIN, hodně návodu na netu a výsledek většinou 0.

Odpovědět